Webinarii FactBoost
19 Aprilie 2023


S-a încheiat primul webinar din seria „FactBoost – metode si bune practici”! Expertul în relații internaționale și Vicepreședinte al Euractiv, Dan Luca, ne-a oferit o imagine de ansamblu a jurnalismului de la Bruxelles și ce bune practici pot fi transpuse și în spațiul românesc.


Către pagina dedicată!


18 Mai 2023


Am ajuns și la finalul celui de-al doilea webinar! Divina Frau-Meigs, profesor la Sorbonne Nouvelle și președinte Savoir Devenir a aprofundat împreună cu participanții  ce înseamnă alfabetizare media și informațională, de ce gândirea critică este importantă și ce instrumente și abordări putem aplica în practica jurnalistică.

 

Către pagina dedicată!
14 Iunie 2023


Tomasso Canetta, director adjunct al Pagella Politica și Facta news s-a aventurat în dimensiunea narațiunilor false, a dezinformării și a metodelor de prebunking, oferind informații prețioase jurnaliștilor despre ceea ce pot face în fața dezinformării

 

Către pagina dedicată!13 Iulie 2023


Cel de-al patrulea webinar FactBoost o are ca invitată pe Coral Garcia Dorado care va conduce o sesiune practică și ne va arăta pașii unui proces de fact-checking în ”Practical methods and tools: Maldita case-study.”


Către pagina dedicată!


Jurnalismul OSINT – un instrument redutabil de combatere a dezinformării
By admin | |
Jurnalismul OSINT se folosește de toate resursele disponibile public, pentru a verifica povestea reală din spatele unei imagini sau a unui videoclip. Din acest motiv, OSINT este o metodă foarte eficientă de fact-checking și depistare a încercărilor de dezinformare, mai ales în situații de criză și conflict precum războiul din Ucraina. Se poate afirma astfel despre OSINT, că este un instrument ce completează jurnalismul tradițional, mai ales în lupta cu dezinformarea.
Al 4lea webinar FactBoost
By admin | |
The activity is part of the initiative "FactBoost - Strengthening the fact-checking skills of journalists", a project implemented with the support of the European Media and Information Fund (EMIF), set up by the European University Institute and the Calouste Gulbenkian Foundation. Through the FactBoost initiative, the Eurocomunicare Association aims to contribute to the strengthening of journalists' fact-checking skills by creating a mixed community between journalists (experienced and early career) and international experts in combating disinformation and fact-checking.