DESPRE FINANȚATORUL PROIECTULUI FACTBOOST

FINANȚATOR

Fondul european pentru mass-media și informare (EMIF) urmărește obiective de interes public și oferă subvenții, pe bază de concurs, cercetătorilor, verificatorilor de fapte, organizațiilor fără scop lucrativ și altor organizații orientate spre interesul public care lucrează în domeniul cercetării dezinformării și al consolidării cunoștințelor mediatice și al verificării faptelor.

FONDUL

Fondul sprijină eforturile de colaborare pentru a lupta împotriva dezinformării, pentru a amplifica verificarea independentă a faptelor, pentru a permite cercetarea orientată și instrumentele de inovare concepute pentru a consolida rezistența și răspunsul ecosistemelor la dezinformare.

Fondul european pentru mass-media și informare este înființat de Institutul Universitar European și de Fundația Calouste Gulbenkian.

DOMENII SPRIJINITE

Proiectele sprijinite de Fond se concentrează pe patru domenii de intervenție:

  • ACȚIUNI ÎN SPRIJINUL VERIFICĂRII FAPTELOR
  • INVESTIGAȚII MULTIDISCIPLINARE PRIVIND DEZINFORMAREA
  • CERCETARE - STUDII ȘI SANDBOX-URI
  • ACȚIUNI DE SPRIJINIRE A EDUCAȚIEI MEDIATICE
EMIF_Main_logo_Black

The sole responsibility for any content supported by the European Media and Information Fund lies with the author(s) and it may not necessarily reflect the positions of the EMIF and the Fund Partners, the Calouste Gulbenkian Foundation and the European University Institute.